Personvernerklæring

1. Om personopplysninger og personvernerklæring

Personvernerklæring for organisasjonen Steatornis (org.nr. 922 914 362).

Vi vurderer alltid om det er nødvendig å samle inn informasjon om personer i vårt arbeide. Informasjonen blir oppbevart i henhold til Personopplysningsloven og EUs personvernforordning (GDPR). Om informasjon vi har samlet inn ikke lengre er nødvendig blir denne informasjonen slettet.

Data som lagres av Steatornis

E-poster som sendes til hei@steatornis.no håndteres av vår leverandør i Oslo.

Vår leverandør bruker standarkryptering (TLS) ved oversending av e-post der det er mulig. Vennligst ikke send sensitive personopplysninger på e-post.

Kontaktskjemaet på nettsida blir også overført med standardkryptering.

Illustrasjon av en hengelås

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i Steatornis er Kristian Smevåg-Olsen (sekretær/økonomiansvarlig) kristian@steatornis.no.

Behandlingsansvarlig har ansvar for personvern og behandling av personopplysninger i Steatornis. Hen har tilgang til all data organisasjonen har lagret og har ansvar for at behandlingen av personopplysninger og andre data skjer på en sikker og forsvarlig måte.

Andre tilganger

Taushetsplikt

Alle personer som har eller har hatt tilgang til personlige opplysninger og andre data lagret av Steatornis har taushetsplikt.

Etisk ansvar

Alle personer med tilgang til sensitive opplysinger om våre medlemmer, drift eller andre opplysninger har et etisk ansvar ved innhenting, håndtering og ved bruk av denne informasjonen.

Medlemskap og givere

Medlemskap

Når du melder deg inn i Steatornis ber vi om noen opplysninger som navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformasjon.

Vi bruker disse opplysningene i forbindelse med innkreving av medlemskontingent,

Ved avsluttet medlemskap blir disse opplysningene slettet.

Steatornis' nettskyløsning

Steatornis drifter selv Nextcloud som komplett løsning for samarbeid i skyen. Alt av data som blir overført til og fra tjenesten er kryptert mellom server og bruker. Lagring av data skjer i henhold til personvernloven og GDPR.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Steatornis jobber for å ta i bruk digitale tjenester og verktøy som har solid personvern og lite brukersporing.

Derfor har vi utviklet vår nettside til å virke helt uten bruk av informasjonskapsler til sporing. Og vi bruker ingen eksterne analyseverktøy som Google Analytics eller Facebook-integrasjon som ville ha sporet våre brukere.

Nettsida vår er bygd på Grav CMS og bruker kun én informasjonskapsel. Denne informasjonskapselen gir oss en forenkla oversikt over hvor mange besøk vi har i løpet av en periode.

Dine data; Innsyn, endring eller sletting

Du kan når som helst be om innsyn i hvilke data vi har lagret.

Om du ønsker uttak av data vi har lagret om deg, vil vi tak kontakt og diskutere en sikker måte å få overlevert disse dataene til deg.

I noen tilfeller har vi dessverre ikke mulighet til å utlevere alt av data. Derfor kan noe av datauttaket bli delvis eller helt sensurert for å beskytte personvernet til andre.

Om du ønsker å få endret informasjon vi har lagret om deg, kan du når som helst ta kontakt via dette skjemaet, eller på e-post/telefon.

Vennligst ikke send sensitive personopplysninger over e-post. Er du usikker på hva det er? Prat gjerne med oss før du sender personlige opplysninger. Slik unngår du lettere at vi får informasjon vi ikke trenger.

Andre viktige greier; rutiner og sikkerhet

Alle tillitsvalgte skal bruke tofaktor-autentifikasjon på systemer der det er mulig i tillegg til et sterkt passord.

Steatornis lagrer aldri personlige eller sensitive personopplysninger uten samtykke fra deg.

Endret den